logo


   Garage Tanis
De Run 5113 5503 LV Veldhoven Tel: +31 (0)40-254.96.25

Reparatie

Voor alle voorkomende reparatie's aan benzine- ,diesel en LPG-motoren bent u aan het juiste adres!

Lees meer

Bandenservice

Voor advies over alle soorten banden, balanceren en uitlijnen kunt u bij ons terecht.

Lees meer

Onderhoud

Motorolie, remvloeistof en meer... Heel belangrijk voor het veilig en betrouwbaar functioneren van uw voortuig.

Lees meer

Waarom is onderhoud belangrijk?

Voorkomen is beter dan genezen!

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw auto en zorgt ervoor dat u veilig kunt rijden. Voor vakkundig auto-onderhoud bent u bij Garage Tanis aan het juiste adres. U ontvangt altijd een prijsopgave vooraf, zodat u weet wat het onderhoud gaat kosten.

Olie verversen, nieuwe banden, een grote beurt of een kleine beurt?
Bij Garage Tanis bent u aan het juiste adres.

Auto onderhoud Video

Inspectie van de remmen

Goedwerkende remmen zijn essentieel voor veilig autorijden.
Bij zowel een kleine als een grote inspectie wordt er naar de staat van de remblokken en remschijven gekeken of deze nog tot een volgende inspectie mee kunnen. Bij de grote inspectie wordt tevens gekeken naar de staat van de remvloeistof en de remslangen. Deze zijn zeker zo belangrijk als de remmen zelf, deze vormen de verbinding tussen het rempedaal en de remmen!

Winterbanden

Je hebt winterbanden en zogenaamde zomerbanden.
Winterbanden zijn van een ander soort rubber gemaakt. Het rubber is zachter en heeft ook een ander profiel als de normale autobanden. De samenstelling van het rubber zorgt ook voor een kortere remweg en een veel betere wegligging. Een winterband heeft een profiel van minstens 4 mm.

Aandrijflijn en uitlijning

Wat is het verschil tussen uitlijning en uitbalancering
Uitlijning en uitbalancering van de banden worden vaak met elkaar verward maar zijn twee totaal verschillende begrippen:De uitlijning of de geometrie van de auto regelen betekent dat de wielen worden bijgesteld tot ze loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan. Een band uitbalanceren betekent dat het wiel kan rollen zonder dat uw auto bij bepaalde snelheden gaat trillen.

RDW erkend

APK-Apparatuur (rem & emissie)
Tijdens de Algemene Periodieke Keuring (APK) gebruiken de keurmeesters meetmiddelen. Aan deze meetmiddelen worden eisen gesteld. Het meetmiddel moet beschikken over een geldig certificaat van herkeuring. Dit certificaat dient afgegeven te zijn door een erkend onderzoeksgerechtigde.